Instruktor

Laslo Boka maser, kiropraktičar, Reiki instruktor


Tradicionalnim terapeutskim veštinama bavi se od 1987. godine. U periodu od 1990. do 1994. godine radio je u Mađarskoj. Dve godine je proveo u terapeutskom centru Altermed u Đeru, gde je upoznao Masajuki Saionđija, utemeljitelja Yumeiho Kotsuban terapije i kod njega je položio II stepen.
U tom istom centru je upoznao i Chu-Bin Biuena, vrsnog akupunkturologa koji mu je otkrio tehnike Tui-na i Nuad Phaen Borarn, tj. tradicionalne tajlandske masaže. Tokom 1993. godine upoznaje Ekharta Štroma iz Nemačke i Sijarto Gabora, te postaje njihov učenik (Reiki-Arolo) i dobija majstorsko-instruktorsko zvanje u Reiki metodi. Kod Gabora Feješa uči i polaže japanski Reiki, Gendai Reiki-ho (verifikovana škola Hiroši Doija) i stiče zvanje Reiki shihana, tj. učitelja tehnika isceljivanja rukama. Nešto kasnije, u Budimpešti kod Kohan Ferenca u terapeutskom centru Zirius pohađa školu filipinske psi hirurgije, koju je zasnovao Michel Carayon, prvi evropski psi hirurg. Nakon jedne godine uspešno završava i diplomira u terapeuta psi hirurgije. 

U Budimpešti 2002. godine u organizaciji Fondacije "Vita Natura" uspešno pohađa kurseve (I i II stepen) psihokineziologije škole dr. Ditriha Klinghardta. Pored toga, nekoliko puta godišnje prisustvuje na zazen kai treninzima u Budimpešti i Sentandreji, praktikujući zen meditaciju. 2001. godine učestvovao je na jednonedeljnom intenzivnom zen treningu u Dobogokou (Mađarska), koji je vodio jedan od najvećih zen majstora današnjice, Shodo Harada Roshi. Veliki je ljubitelj životinja. Jedan je od osnivača Centra "Garuda".

Naš voljeni prijatelj preminuo je 20.08.2020.